• 07 יולי 2022

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

המסעדן הבאר שבעי פאבלו גריזק הלך לעולמו

גריזק נולד בארגנטינה ועלה לבאר שבע ב-1977, בה פתח את בית הקפה ''דון פפה''. ציוני נלהב, בעל חוש הומור, אהב את באר שבע ואנשיה

פבלו גריזק ז''ל, עם רעייתו מרים תבל''א (צילום: דני בלר, מתוך ארכיון כל בי)

עצב גדול: פאבלו גריזק, שמשך שנים רבות ניהל את בית הקפה ''דון פפה'', הלך לעולמו אתמול, מוצאי שבת. גריזק נולד בארגנטינה ב-1938 ועלה לישראל בשנת 1977, כשארגנטינה עברה את אחת התקופות הסוערות והמדממות שלה, עת עלתה דיקטטורה רצחנית, שגם פגעה ביהודים רבים.

גריזק התיישב עם משפחתו בבאר שבע. תחילה, עבד במזנון של בית החולים סורוקה, שבימים ההם היה ממקום ליד מכון הלב וגם פנה לרחוב. בתחילת שנות השמונים יצא לדרך עצמאית והקים בית קפה ברח' הרצל, ''דון פפה'', על שם אביו, חוסה. בית הקפה, שנוהל על ידי פאבלו ורעייתו מרים, הפך במהרה לפופורלי מאוד והיו לו לקוחות קבועים, בהם המסעדן יוסי פלדמן ז''ל, שהיה לו משקה קבוע, שלדברי פאבלו, פלדמן המציא: ''עוואנטה'' - מיץ אשכלויות עם סודה. פאבלו ורעייתו היו יוצרים קשר חם ומיידי עם הלקוחות וידעו גם מה כל אחד מהם אוהב לשתות ולאכול.

פבלו, לאחר צאתו לגמלאות, תמיד חייך, תמיד אהב את העיר ואנשיה (צילום באדיבות משפחת גריזק)

לימים, בתי הקפה הקטן גדל ועבר לרחוב החלוץ, המקביל, בה שולבה מסעדה קטנה בנוסף לקפה. בגלגלו השלישי, בית הקפה עבר לקריית האמנות, ברחוב אנילביץ', במקום בו שכן מועדון ''הציפור הכחולה''. בכל הגלגולים האלה, משפחתו סייע לו בעבודה - בהם הבנים אלכס (כיום בפינה חמה) ורונן (כיום איש מד''א) והבת לאורה. 

פאבלו, יהודי וציוני חם, מאוד אהב את באר שבע ואת אנשיה והיה לו חוש הומור נהדר, שגם ידע לקלוע לטבעם של האנשים. באי המקום, שפהכו גם לידידים טובים, היו מתגלגלים מצחוק מהתיאורים שלו. הוא היה גם מאוד קפדן באשר לאיכות המנות - גם אם זה היה טוסט ובין חלוצי הבירה מהחבית בבאר שבע.

הלוגו של בית הקפה מבוסס על דמות אביו, עם הכובע והמקטרת (צילום: באדיבות המשפחה)​​​​​​​

עבודתו המסורה, הקליטה המוצלחת שלו בבאר שבע, אהבת הקהל המקומי את בית הקפה, הביאו את שר המסחר והתעשייה דאז, אריאל שרון ז''ל, להעניק לו פרס הוקרה מיוחד, פרס ארץ ישראל היפה. 

לפני 35 שנה, סיפר גרזק בראיון לעיתון ''כל-בי'', כי הסוד להצלחה הוא עבודה קשה ומסורה, הנעשית מתוך אהבה לאנשים ולמקום. ''זכיתי בכך שבאתי לבאר שבע. אני מאושר לגדל פה את הילדים שלי (אז ילדים קטנים). אני אוהב פה את האנשים ומתרגש מהדרך בה קיבלו אותי בעיר. אני מרגיש שהגעתי הביתה. אני משתדל לתת בחזרה ולו במעט, ממה שקיבלתי. הסוד באוכל הוא אהבה אמיתית. להכין מכל הלב, להגיש מכל הלב והקהל מרגיש בכך. אצלי בבית הקפה תראה את כל הקשת הבאר שבעית: מד''ר נטליו קריסטל (קרדיולוג מוביל בסורוקה, שנפטר לפני שנים), אותו פאבלו כינה בחיבה ''טאלו'', דרך המסעדן יוסי פלדמן (גם הוא נפטר לפני שנים והיה לו בין היתר את המסעדה הסינית ''צ'ין סין'') ועד לעובדי הבוקר וציפורי הלילה. לכולם אני מעניק שירות באהבה רבה. אלה האנשים שלי, העיר שלי, העם שלי. שאלת מהו הסוד: אין סוד, יש אהבה למקום, לבית''.

אחרי שנות עבודה רבות ומסורות, הוא יצא לגמלאות ונהנה מהמשפחה שהקים בישראל וראה את ילדיו עושים חיל. גם אחרי שפרש לגמלאות, זכה לחיבוקים מהלקוחות שהיו פוגשים אותו ברחוב וזוכרים לו את הימים היפים''.

פבלו גריזק נפטר אתמולף מוצאי שבת והוא בן 83. הוא הותיר אחריו רעיה, מרים, שלושה ילדים - ליאורה אלכה ורונן, 9 נכדים ונין אחד.


יהי זכרו ברוך!


על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: gvanim.bs@gmail.com

תגובות

End of content

No more pages to load