• 19 ספטמבר 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

8 כללים לצרכנות בריאה בשנה החדשה

חטאנו, עווינו, פשענו.. מילאנו אותו במזונות מעובדים, משקאות מתוקים, קפאין, מאכלים עתירי סוכר, שומן מזיק ומלח. השנה, נבקש סליחה מהגוף שלנו וניקח על עצמנו להעניק לו את ההזנה הטובה ביותר

להעניק לגוף את ההזנה הטובה ביותר, כבר מהביקור הבא בסופר (צילום: pixabay)

1. נרכוש פחות מזונות מעובדים ויותר מזונות טריים כמו ירקות ופירות טריים, קטניות ועדשים מסוגים שונים, דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, בורגול, גריסי פנינה, פסטה מלאה,  מיני אגוזים ומוצרים פשוטים הקרובים בצורתם לטבע. כך מובטח שערכיהם התזונתיים נשמרו וישמרו על בריאותינו.

2. נתחיל לקרוא תוויות מוצרים:

א. נבחן את אורך רשימת הרכיבים- ככל שהרשימה ארוכה יותר כך המוצר מעובד יותר ולהיפך.

ב. נסתכל על סדר הרכיבים- סדר זה מצביע על כמותם במוצר על פי סדר יורד. אם סוכר או קמח לבן מופיעים ראשונים ברשימה, משמעות הדבר שכמותם היא הרבה ביותר במוצר.

ג. נחפש "שומן צמחי מוקשה"/ "חצי מוקשה" - זהו השומן המסוכן ביותר! שמו נקשר במחקרים להתפתחות מחלות לב וכלי דם. אם הוא מופיע- התרחקו! ואם מופיע שומן צמחי בלבד, סביר להניח שמקורו בשמנים טרופים מזוככים, כמו שמן קוקוס או שמן דקלים, המכילים שומן רווי מסוכן.

ד. בדוק האם יש רכיבים המסומנים ב-E ולידו מספר (לדוגמא E102, E202 וכו) זהו סימון בינלאומי לתוספים מלאכותיים כמו משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח ומתחלבים שתפקידם להקנות למוצר את תכונותיו ולשמור על חיי מדף ארוכים, אך מזיקים לבריאותנו. אם אין סימון כזה ואינכם מזהים את הרכיב בשמו- התרחקו, אלא אם מצוין כי מקורם טבעי.

ה. נכיר את שמותיו הרבים של הסוכר הפשוט גלוקוז, סירופ תירס ופרוקטוז, ונמנע ככל שניתן ממוצרים המכילים אותם. עודף סוכר בתזונה עלול לגרום עם השנים להתפתחות סוכרת ולשומנים בדם. אל תטעו לחשוב שאם מצוין ע"ג האריזה " ללא סוכר", ניתן לצרוך ללא הגבלה.. בחינת התווית תגלה נוכחות תחליפי סוכר כמו אספרטיים, אסצולפאם K, סורביטול, מניטול, ציקלמאט, סכרין, מלטיטול, לקטיטול שצריכה רבה מהם עשויה לגרום לתופעות לוואי שליליות.

3. לא ניתן לשמות שיווקיים כמו דיאט, דל שומן, דל קלוריות להטעות אותנו. מדובר במוצרים המכילים ממתיקים מלאכותיים וכימיקלים מזיקים הגורמים לנו לאכול מהמוצר יותר!

4. נחשב נכון את טבלת הערכים-  רוב הטבלאות מתייחסות לכמות של 100 גר' מוצר אך זהו נתון מטעה מכיוון שלעיתים כמות המוצר גבוהה הרבה יותר ויש לחשב את הערכים בהתאם. למשל, אם מצוין בטבלה 30 גר' פחמימה ל-100 גר' מוצר, משמע שבחבילה של 450 גר' וופלים יש 135 גר' פחמימה (כפול 4.5) ומכיוון שגר' אחד של פחמימה מכיל 4 קלוריות, הגענו ל-  540 קלוריות רק מפחמימות!

5. נחפש בטבלת הערכים את כמות הנתרן. הכמות היומית המומלצת לנתרן הינה 2400 מ"ג בלבד שהם 6 גר' מלח (1 גר' מלח= 400 מ"ג נתרן). כמות נתרן גבוהה בתזונה נקשרה במחקרים לעלייה בלחץ הדם, מחלות לב, אבנים בכליות ואיבוד מסת עצם. מזונות משומרים, כבושים, מעושנים ומעובדים הינם עתירי נתרן ויש להפחית את צריכתם.

6. נתרחק ממקררי הבשר והדגים הקפואים ובכלל זה מהמבורגרים, נקניקיות ופסטרמות. כל אלו מכילים כמות גדולה של חומרים משמרים, פוספטים, ניטריטים וניטרטים שתפקידם לקשור את המים במוצר ולהקנות לו חיי מדף ארוכים, צבעוניות וטריות, אך גורמים בצריכה ממושכת להתפתחות מחלות. רכשו עוף ודגים טריים בלבד ואל תתפשרו על מוכר מהימן ותנאים סטריליים.

7. נעדיף שמנים מכבישה קרה בלבד ונתרחק משמנים מזוככים.

8. לא נתפתה לסיסמאות כמו טבעי, בריא, טהור, מלא, אורגני, ללא מונו סודיום גלוטמאט, חופש, מועשר בויטמינים.. לעיתים אלו סיסמאות שיווקיות בלבד וקריאה מעמיקה של התווית מראה בדיוק ההיפך.


נסו ליישם עצה אחת ועוד אחת בכל ביקור נוסף בסופר ועד מהרה תיווכחו לדעת שמזון בריא וטרי חוסך לכם כסף ומשפר את בריאותכם לאורך זמן.

צום קל וחתימה טובה לכולכם

תגובות

End of content

No more pages to load