• 19 ספטמבר 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

אתם חייבים להכין בבית: חטיף שוקולד ממכר

מורן טביב-זדה פותחת עבורכם את המטבח שלה ומשתפת אותכם במתכון טעים במיוחד, מוזמנים לשלוח תמונות של התוצאה שלכם

אוי כמה שזה נראה טוב...

2 שכבות של עונג טהור ונימוח מצופות בשכבה מתפצחת של שוקולד חלב ופצפוצי אורז. חטיף שוקולד שכיף להכין יחד ושלא תוכלו להפסיק לנשנש במיוחד שמתקרר בחוץ..

מצרכים לתבנית 20/20 ס"מ ( או תבנית אלומיניום בינונית)

שכבת בראוניז:

110 גרם שוקולד מריר איכותי 60%

100 גרם חמאה

125 גרם סוכר

2 ביצים גדולות L

קורט מלח

45 גרם אינסטנט פודינג וניל

פולי קקאו לזרייה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)


שכבת גנאש שוקולד:

150 גרם שוקולד חלב

30 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

10 גרם חמאה בטמפרוטורת החדר

*פניני קראנץ' לזרייה (להשיג בחנויות המתמחות)


לציפוי :

300 גרם שוקולד חלב

50 גרם פצפוצי אורז (לא ממותק )

כף שמן


הכנה:

חשוב לשקול מראש את כל חומרי הגלם על מנת להקל על תהליך העבודה.

נתחיל בהכנת הבראוניז, שאותו נכין מעל בן-מארי ,שזהו בעצם סיר עם מים חמים שמעליו מניחים קערה חסינת חום-כך לא נפגע בתהליך ההמסה של חומרי הגלם.

מחממים תנור ל160 מעלות.

בקערת נירוסטה או בקערה חסינת חום שמים חמאה ,מניחים את הקערה מעל סיר מים חמים עד להמסה, נוסיף את השוקולד המריר אל תוך החמאה ונערבב בעזרת מטרפה עד להמסה ,נוסיף את הסוכר ונערבב היטב ונוריד את הקערה (בזהירות מהאדים) ממעל הסיר ונקרר מעט את התערובת. נוסיף ביצה אחר ביצה ונערבב היטב בעזרת המטרפה, מוסיפים קורט מלח ואת אבקת האינסטנט פודינג עד למסה הומוגנית .

משטחים את התערובת בתבנית וזורים מעל פולי קקאו גרוסים, אופים כ15 שעה עד 20 דקות או עד שעל גביי הבראוניז מופיעים סדקים עדינים. מוציאים ומביאים לצינון מלא ומכניסים למקפיא.

שכבת גנאש השוקולד:

נקצוץ את 2 סוגי השוקולד ונשים בקערה חסינת חום, שמים שמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה ושופכים על השוקולד, ממתינים דקה וחצי ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה,מכניסים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת.

*שופכים את הגנאש על הבראוניז ומשטחים ישר ככל האפשר (ניתן להעזר בפלטה מדורגת או בלקקן) נפזר מלמעלה פניני קראנץ' ונכניס למקפיא לפחות ללילה.

לאחר שקפא לחלוטין נוציא מהתבנית ובעזרת סכין חדה טבולה במים חמים נחתוך את הפלטת שוקולד שיצאה לנו לחצי ואז נחתוך כל חצי לרצועות בעובי של כ 2 ס"מ ונחזיר למקפיא.

ממיסים שוקולד חלב בקערה חסינת חום  על גביי  בן-מארי (סיר מים חמים) או במיקרוגל, ומוסיפים שמן, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים.

מוציאים את אצבעות השוקולד מהמקפיא ובעזרת 2 מזלגות טובלים אותן בתוך תערובת השוקולד ומניחים מעל רשת שיטפטפו כל עודפי השוקולד. מניחים מעל נייר אפייה ושומרים במקרר עד להגשה.

תגובות

End of content

No more pages to load