• 19 ספטמבר 2019

האפליקציה של ב’’ש

להורדת האפליקציה:

שקר בחוץ - קרמבו בפנים!

סוף שבוע חורפי מגיע אלינו לטובה (תלוי את מי שואלים) והכי מתאים ומתחשק זה קרמבו! אז הינה לכם מתכון טעים במיוחד

איזה כיף לאכול קרמבו בחורף, אבל יותר כיף להכין אותו בידיים שלכם נכון?

הקרמבו כל כך קל ופשוט להכנה שאפילו לא צריך להכין את העוגיה ופשוט אפשר לקחת כל עוגייה עגולה שתבחרו. במקרה הזה בחרתי בעוגיית אוריאו מצופה בשוקולד לבן.

ייצאו לכן קרמבואים קטנים וטעימים במינימום זמן הכנה

אז בעצם אנחנו צריכים ?

2 חבילות של עוגיות אוריאו -איזה שאוהבים

למילוי :

מרנג:

4 חלבונים מביצים גודל  L

300 גרם סוכר (כוס וחצי)

60 גרם מים (6 כפות)

קמצוץ מלח

כפית וחצי תמצית וניל ( או כל תמצית טעם אחרת שתרצו )

לציפוי :

200  גרם שוקולד מריר

 100 גרם שוקולד חלב

2  כפות שמן

​​​​​​​

הכנה:

מניחים את החלבונים בקערת המיקסר- עדיין לא מתחילים להקציף.

בסיר קטן אנחנו נשים את הסוכר עם המים על אש בינונית ,אנחנו צריכים להגיע לטמפרטורה של 117 מעלות, אני השתמשתי במד טמפרטורה של ממתקים, למי שאין מד כזה, אני מצרפת תמונה להמחשה, צריכות להיווצר בועות יחסית גדולות, כשאנחנו רואים שהבועות רק מתחילות להיווצר אז מתחילים להקציף את החלבונים שלנו עם קמצוץ מלח. נחזור לסירופ הסוכר, כאשר הבועות שלנו מתחילות להתפוצץ יחסית לאט  -זה אומר שהטמפרטורה שלנו עולה, בזהירות, ניקח את הסיר ונשפוך את הסירופ בזרם דק אל תוך החלבונים תוך כדי ההקצפה, הקצף יתחיל להתגבש ולהיות לבן, נמשיך להקציף כ 10 דקות עד שהקערה תהיה נעימה למגע והמרנג שלנו יהיה חזק ומבריק.

בנתיים נסדר את כל העוגיות שלנו על מגש-שיכול להיכנס למקפיא ונכין שק זילוף+צנתר, אני השתמשתי בצנתר מספר 11. כאשר המרנג שלנו מוכן נעביר אותו אל שק הזילוף ונזלף תלוליות על העוגיות שסידרנו, נעביר להקפאה לפחות לשעה וחצי.

נכין את הציפוי- על גבי סיר עם מים רותחים נעמיד קערה חסינת חום עם השוקולד והשמן, נמיס ונערבב היטב. אפשר לחלופין להמיס את השוקולד והשמן בפולסים קצרים במיקרוגל- זהירות לא לשרוף את השוקולד.

 נוציא את הקרמבו מהמקפיא ונסדר אותם על גביי רשת (כדאי לשים מלמטה נייר אפייה או ניילון נצמד שיטפטף עליו כל עודפיי השוקולד) בעזרת מצקת או ישירות מהקערה נשפוך על הקרמבואים שלנו מן השוקולד המומס וניתן כמה דקות לשוקולד להתמצק. אפשרי גם פשוט לתפוס את הקרמבו מהעוגייה ולטבול בתוך השוקולד ולהניח על נייר אפייה.

אפשר לשמור את הקרמבו במקפיא או במקרר בקופסא אטומה ולהוציא כמה דקות לטמפרטורת החדר לפני שרוצים לנשנש. תהנו!

תמונה להמחשה למד ממתקים​​​​​​​

תגובות

End of content

No more pages to load