עם הכנה נכונה, צום כיפור הוא לא כזה סיפור

send whatsapp messsage send FB messsage
כיפור הוא לא כזה סיפור, שועית ירוקה

צום, הנקרא גם "סכין המנתחים של הטבע", הינו הזדמנות מבורכת של ממש להעניק לגוף כולו מנוחה ממלאכת הפירוק והספיגה של המזון. הנה המלצותיי לצום קל שגם יועיל לבריאותכם:

יומיים לפני הצום:

1. הפחיתו בהדרגה צריכת מזונות המכילים קפאין כמו קפה קולה, שוקולד, תה ושוקו עד יום לאחר הצום.

2. הימנעו ממאכלים מצמיאים כמו גבינות מלוחות, דגים מעושנים, ממתקים וחטיפים מתוקים ומלוחים והמעיטו בצריכת מלח בתפריטכם.

3. הגבירו את שתיית המים ל- 10-15 כוסות ביום.

ביום הכניסה לצום:

4. פרשו את ארוחותיכם ל-3-4 ארוחות קטנות המכילות פחמימה מורכבת כמו לחם מקמח מלא, פריכיות כוסמת, שיבולת שועל ופירות כמו תפוח, תמרים ובננה בין הארוחות, שיספקו לגוף אנרגיה ויותירו תחושת שובע לאורך זמן.

5. הקפידו על שתיית כוס מים בכל שעה עגולה.

6. התחילו את הארוחה המפסקת במגוון סלטי ירק טריים וצבעוניים- אלו יספקו זריקת ויטמינים ומינרלים, אנזימים שיעזרו בעיכול המזון, עושר של נוגדי חימצון שיסיעו לגוף להתמודד עם שחרור הרעלים בזמן הצום וסיבים שיספקו תחושת שובע במהלך הצום.

7. בסעודה המפסקת שלבו פחמימות מורכבות וחלבונים איכותיים כמו אורז ועדשים, שעועית מבושלת, בטטה אפויה, פולי סויה (אדממה), חומוס ביתי, פסטה מלאה, כוסמת וקינואה והפחיתו כמה שניתן בצריכת בשר ועוף, המקשים על תהליך העיכול.

8. לעסו לאט, איכלו בנחת והימנעו מתחושת מלאות מעיקה.

9. הפסיקו לאכול כעשרים דקות לפני תחילת הצום וצרכו 7 שקדים, כוס מים או חליטה, רגע לפני שהוא מתחיל.

אל תשכחו לשתות הרבה מים

בצאת הצום:

10. פתחו את הארוחה המתחלת בכוס מים פושרים עם לימון אחד סחוט טרי לטיהור מערכת העיכול.

11. אם יש ברשותכם מסחטת מיצים קשים, הכינו מיץ מ-3 גזרים, 2 תפוחים ירוקים חמוצים על קליפתם וחצי לימון טרי על קליפתו להשבת האנרגיה ולטיהור מערכת העיכול והכבד. אם איננה ברשותכם, פיתחו ב 1-2 יח' של פירות טריים/ עוגיות מקמח מלא להשבת האנרגיה.

12. לאחר חצי שעה, מומלץ לאכול ארוחה קלה לעיכול כמו מרק ירקות או ירקות אפויים כאנטיפסטי.

13. לא מומלץ לאכול מזונות מן החי בצאת הצום- הם מקשים על הגוף בחזרה לשגרה.

**לסובלים מתת משקל ומחלות כרוניות, נשים בהיריון, מיניקות ולנוטלים אנטיביוטיקה- יש להיוועץ ברופא המטפל.               


צ'יפס שעועית ירוקה עם ערמונים ופטריות טריות

רכיבים:

חבילת שעועית סנפרוסט

חבילת ערמונים בואקום

10 פטריות שמפיניון טריות/ פורטבלו

שתי שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית כתית מעולה

כפית מלח הימלאיה

כף שומשום מלא (לא חובה)

אופן  ההכנה:

-מפשירים את השעועית תחת זרם מים.

-מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ומוסיפים את הערמונים והפטריות.

-מתבלים בשמן זית, מלח הימלאיה, שום ושומשום ומערבבים.

-מכסים בנייר אפייה ומעליו בנייר אלומיניום ואופים ב-170 מעלות למשך 20 דקות או עד שהשעועית מתרככת.

-מסירים ניירות ואופים עוד 5 דק' בתנור. חשוב לערבב בעדינות את רצועות השעועית מידי פעם.

צום קל וחתימה טובה לכולכם.